Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Ruladă de casă fragedă și delicioasă (cu piure de castane și frișcă) – Se prepară din 6 ouă, 250g zahăr pudră, 250 ml frișcă lichidă, 225g piure de castane și…

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 50 g pudră de cacao

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 125 g ciocolată neagră
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 225 g piure de castane neîndulcit
  • 200 ml smântână
  • 50 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Pentru blat, ungem o tavă de 35*20 cm cu un pic de ulei și o tapetată cu hârtie de copt. Separăm albușurile de gălbenușuri. Peste gălbenușuri punem zahărul și vanilia și mixăm până obținem o compoziția spumoasă și deschisă la culoare. Adăugăm și pudra de cacao și omogenizăm folosind o spatulă.

Mixăm albușurile spumă tare și adăugăm un sfert în compoziția cu cacao. Omogenizăm după care adăugăm și spuma rămasă și amestecăm ușor și cu grijă, folosind spatula. Transferăm compoziția în tava pregătită și coacem blatul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 22-25 minute.

După coacere, lăsăm blatul să se răcească după care îl răsturnăm pe o bucată de hârtie de copt presărată cu zahăr pudră. Îndepărtăm hârtia pe care s-a copt.

Pentru umplutură, topim ciocolata pe baie de aburi și o lăsăm să se răcorească până la temperatura camerei. Adăugăm piureul de castane și mixăm până la omogenizare. Adăugăm smântâna și zahărul pudră și omogenizăm. La final, încorporăm și jumătate din frișca bătută spumă tare, lucrând cu o spatulă.

Întindem crema de castane pe blatul rece și punem frișca rămasă la mijloc. Cu ajutorul hârtiei de copt, rulăm și dăm rulada la frigider pentru 1 oră. Ulterior, o pudrăm cu pudra de cacao sau cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!