Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă fără coacere – Desert cremos cu brânză dulce și căpșuni

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 70 g unt
  • 200 g biscuiți de ovăz
  • Coaja rasă de la 1 lămâie

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 g brânză de vaci (moale)
  • Zeama de la jumătate de lămâie
  • 150 g zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 350 ml frișcă lichidă

Mod de preparare:

Pentru blat, amestecăm untul topit cu biscuiții măcinați și cu coaja rasă de lămâie. Transferăm compoziția într-o tavă rotundă și formăm un blat uniform.

Pentru cremă, punem brânza într-un bol. Adăugăm zeama de lămâie, zahărul, vanilia și mixăm spumă. Adăugăm și frișca lichidă rece și mixăm până obținem o consistență cremoasă, la viteză mare.

Transferăm crema astfel obținută peste blatul din tavă și uniformizăm frumos. Dăm tava la frigider pentru minim 6 ore, preferabil peste noapte. Ulterior, decorăm cu firimituri de biscuiți și cu căpșuni.

Savurați cu poftă! Poftă bună!