Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă fără coacere – Desert cremos cu brânză dulce și căpșuni
Ingrediente necesare pentru blat:
- 70 g unt
- 200 g biscuiți de ovăz
- Coaja rasă de la 1 lămâie
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 g brânză de vaci (moale)
- Zeama de la jumătate de lămâie
- 150 g zahăr
- 1 linguriță esență de vanilie
- 350 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm untul topit cu biscuiții măcinați și cu coaja rasă de lămâie. Transferăm compoziția într-o tavă rotundă și formăm un blat uniform.
Pentru cremă, punem brânza într-un bol. Adăugăm zeama de lămâie, zahărul, vanilia și mixăm spumă. Adăugăm și frișca lichidă rece și mixăm până obținem o consistență cremoasă, la viteză mare.
Transferăm crema astfel obținută peste blatul din tavă și uniformizăm frumos. Dăm tava la frigider pentru minim 6 ore, preferabil peste noapte. Ulterior, decorăm cu firimituri de biscuiți și cu căpșuni.
Savurați cu poftă! Poftă bună!