Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Cornulețe de casă pufoase și delicioase – Cornulețe delicate și aromate (cu gem de afine) – Rețetă de nota 10+
Ingrediente necesare:
- 25 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată
- 1 lingură zahăr
- 250 ml lapte cald
- 500-550 g făină
- 50 g zahăr pudră
- 1 praf de sare
- 1 ou
- 130 g unt topit și răcit
- Gem de afine
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia și zahărul în laptele cald. Lăsăm deoparte, la loc cald, până drojdia se activează. Cernem făina într-un bol, adăugăm zahărul pudrăm un praf de sare și amestecăm.
Adăugăm oul, amestecul de drojdie și amestecăm cu o lingură de lemn la început după care începem să frământăm. După 2-3 minute, adăugăm și untul și frământăm până obținem un aluat omogen și neted. Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, timp de 1 oră.
După dospire, transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl împărțim în două. Întindem prima bucată într-o formă rotundă cu diametrul de 30 cm. Tăiem foaia în 4 triunghiuri pe care le tăiem în câte 2 triunghiuri.
La baza fiecărui triunghi punem 1 linguriță de gem de afine peste care presărăm un pic de zahăr. Rulăm și transferăm cornurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând suficient spațiu între ele. Procedăm la fel și cu aluatul rămas.
Lăsăm cornurile la dospit pentru 30 de minute, timp în care preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cornurile cu ou bătut și presărăm firimituri de aluat deasupra. Dăm tava la cuptor pentru 20 de minute.
Pentru firimituri: punem 120 g de făină, 60 g zahăr și 60 g unt moale într-un bol. Omogenizăm până obținem un aluat nisipos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!