Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură simplă, delicioasă și aromată – Rețetă fără frământare – Prăjitură la tavă cu afine (din aluat cu drojdie)
Ingrediente necesare pentru o tavă de 25*35 cm:
- 820 g făină
- 5 ouă
- 200 g zahăr
- 50 g drojdie proaspătă sau 2 plicuri drojdie uscată
- 200 g ulei
- 230 g lapte cald
- 500 g fructe după gust
Alte ingrediente necesare:
- 210 g zahăr pudră
- 20 g apă
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol și facem o adâncitură în mijloc unde punem ouăle bătute ușor, zahărul, drojdia sfărâmițată, uleiul și laptele cald. Fără să amestecăm, acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm la temperatura camerei pentru 2,5 ore.
Ulterior, amestecăm foarte bine cu o lingură de lemn, până la omogenizare. Transferăm aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și punem bucățele de fructe deasupra.
Dăm tava la cuptorul rece și setăm temperatura la 180 de grade. Prăjitura ar trebui să fie gata în 40-45 minute.
Amestecăm zahărul pudră cu apa, până la omogenizare după care decorăm prăjitura. O lăsăm să se răcorească după care o putem porționa și servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!