Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură rapidă și cremoasă, gata imediat – Se prepară din 1 kg brânză dulce, 600g smântână, 200g zahăr, 6 ouă și…
Ingrediente necesare:
- 1 kg brânză de vaci
- 600 g smântână 18%
- 200 g zahăr fin
- 32 g zahăr vanilat
- 6 ouă
- 2 plicuri budincă de vanilie (2x40g)
- 1 pachet mare biscuiți Pims cu cireșe
Alte ingrediente necesare:
- 150 g ciocolată cu lapte
- 5 lingură frișcă lichidă 30%
Pentru acest desert puteți folosi o tavă de 20*20 cm sau o tavă rotundă de 24 sau 26 cm.
Mod de preparare:
Așezăm biscuiții în tava tapetată cu hârtie de copt. Punem brânza într-un bol. Adăugăm zahărul fin, cel vanilat și smântâna. Amestecăm un pic cu lingura după care mixăm compoziția, încorporând treptat și ouăle. La final încorporăm și praful de budincă, având grijă să nu mixăm prea mult compoziția, doar până la omogenizare.
Transferăm compoziția în tavă, peste biscuiți. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru aproximativ 1 oră. După coacere, întredeschidem ușa cuptorului și lăsăm tortul să se răcorească în cuptor, timp de 2-3 ore. După ce se răcorește și ajunge la temperatura camerei, îl dăm la frigider pentru încă câteva ore.
Pentru glazură, topim bucățelele de ciocolata pe baie de aburi, împreună cu frișca lichidă. Amestecăm până la omogenizare după care turnăm pe tort și uniformizăm. Decorăm cu bucățele de biscuiți Pims.
Savurați cu poftă! Poftă bună!