Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură de casă fragedă, pufoasă și aerată – Prăjitură la tavă – Rețetă rapidă și aromată
Ingrediente necesare:
- 180 g iaurt natural
- 3 căni făină
- 1 cană zahăr
- 16 g zahăr vanilat
- 3 ouă
- 1, 5 lingurițe praf de copt
- 1 cană ulei
- 500 g tije de rubarbă (sau alte fructe congelate, după gust)
Alte ingrediente necesare:
- 15 g unt
- 30 g făină
- 15 g zahăr
Mod de preparare:
Înainte de coacere, scoatem iaurtul și ouăle din frigider și lăsăm aceste ingrediente să ajungă la temperatura camerei. Tapetăm o tavă de 20*30 cm sau o tavă rotundă de 26 cm cu hârtie de copt și setăm cuptorul la 180 de grade.
Curățăm și tăiem rubarba în felii de 1 cm grosime. Punem iaurtul într-un bol mare. Spălăm și uscăm bine cutia de iaurt ( o vom folosi pentru a măsura celelalte ingrediente).
Peste iaurt punem făina, zahărul tos și cel vanilat, ouăle, praful de copt și uleiul. Amestecăm cu o lingură până la omogenizare. Transferăm aluatul în tava pregătită și punem fructele deasupra.
Punem 15 g unt, 30g făină și 15 g zahăr într-un bol mai mic. Frământăm până obținem un aluat nisipos după care presărăm deasupra fructelor din tavă.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit și coacem prăjitura timp de 45-50 minute. După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească.
Savurați cu poftă! Poftă bună!