Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă cu fructe și bezea – Se prepară din 230g făină, 1 ou mare, 50g smântână, 500g prune, 5 albușuri și…
Ingrediente necesare pentru o tavă de 20*35 cm:
- 230 g făină
- 2 plicuri budincă cu gust de frișcă (2*40g)
- 7 g praf de copt
- 100 g unt topit și răcorit
- 100 g zahăr tos
- 1 ou mare
- 50 g smântână
- 150 g lapte
- 500 g prune fără sâmburi
Ingrediente necesare pentru bezea:
- 5 albușuri
- 150 g zahăr tos
- 1 plic budincă cu gust de frișcă
- 50 g fulgi de migdale – opțional
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm praful de budincă, praful de copt și amestecăm. Punem untul topit într-un bol separat, adăugăm zahărul tos și amestecăm. Adăugăm oul și omogenizăm. Încorporăm și smântâna și laptele după care încorporăm și amestecul de ingrediente uscate.
Transferăm compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt. Punem deasupra prunele și dăm prăjitura la cuptorul preîncălzit la 175 de grade, pentru 35-40 minute.
După 30 de minute, începem să mixăm albușurile pentru bezea. Mixăm timp de 2 minute aproximativ, până obținem o spumă fermă după care încorporăm treptat și zahărul, mixând continuu pentru încă 7-10 minute. La final, încorporăm și pudra de budincă. Opțional, putem adăuga și fulgi de migdale.
Scoatem tava din cuptor, întindem bezeaua deasupra și o dăm înapoi la cuptor pentru încă 15-20 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!