La Cafea
luni, mai 12, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură cu multă multă umplutură de mere – Prăjitură la tavă cu mere, gata imediat – Rețetă simplă, rapidă și aromată

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură cu multă multă umplutură de mere – Prăjitură la tavă cu mere, gata imediat – Rețetă simplă, rapidă și aromată

Ingrediente necesare pentru o tavă de 24*36 cm:

  • 450 g făină
  • 250 g unt rece
  • 1 vârf de cuțit sare
  • 4 gălbenușuri
  • 50 g zahăr
  • 4 linguri smântână 18%
  • 30 g drojdie proaspătă sau 7-8 g drojdie uscată

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 2 kg mere
  • Un sfert sau jumătate cană pesmet fin
  • Jumătate linguriță scorțișoară
  • 100 g zahăr

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 50 g smântână
  • 120 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Pentru această rețetă, este foarte important ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei, cu excepția untului.

Pentru umplutură, curățăm și dăm merele pe răzătoarea mare. Le călim până se înmoaie, împreună cu 100 g de zahăr. După ce toată zeama lăsată se evaporă și merele sunt moi, adăugăm și scorțișoară și lăsăm umplutura să se răcorească.

Punem smântâna într-un bol. Adăugăm drojdia sfărâmițată, amestecăm până la omogenizare și punem deoparte. Într-un alt bol, mixăm gălbenușurile timp de 5 minute, împreună cu zahărul. Vom obține o compoziție spumoasă și deschisă la culoare.

Cernem făina pe suprafata e lucru, adăugăm sarea, bucățelele de unt rece și amestecăm cu mâna cât să obținem un aluat nisipos. Adăugăm spuma de gălbenușuri și smântâna cu drojdie și frământăm rapid un aluat omogen. Împărțim aluatul în două părți: o parte poate să fie un pic mai mare.

Întindem bucata mai mare de aluat la o mărime un pic mai mare decât tava. Presărăm foaia o cantitate generoasă de pesmet și o punem în tavă, formând și margini de 2-3 cm înălțime.

Presărăm un strat de pesmet peste foaie și așezăm merele deasupra într-un strat uniform. Opțional, putem presăra pesmet și deasupra stratului de mere.

Întindem aluatul rămas și așezăm foaia peste mere în așa fel încât să lipim ușor cele două foi. Înțepăm prăjitura din loc în loc cu o furculiță și o lăsăm deoparte, la loc cald, pentru 15 minute.

Între timp, preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Dăm tava la cuptor și coacem prăjitura timp de aproximativ 50 de minute, maxim 1 oră. După coacere, lăsăm prăjitura să se răcorească un pic și o pudrăm cu zahăr pudră sau întindem glazura deasupra.

Pentru glazură, încălzim ușor smântâna, adăugăm zahărul pudră și omogenizăm. Turnăm peste prăjitură.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Biluțe rapide cu pișcoturi și iaurt

Noutăți

Rulouri fine cu cremă de vanilie

Noutăți

Clătite fine și delicioase

Noutăți

Cheesecake cu căpșuni (fără coacere) – Ușor și cremos, cu un blat crocant de biscuiți și o cremă fină de brânză

Noutăți

Fursecuri spirale – Desert jucăuș și delicios, cu aluat fraged în două culori – Crocante la exterior și ușor moi la interior

Noutăți

Tort Tiramisu cu piure de căpșuni – Un desert rafinat pentru momentele în care dorești un răsfăț deosebit

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Biluțe rapide cu pișcoturi și iaurt

Noutăți

Rulouri fine cu cremă de vanilie

Noutăți

Clătite fine și delicioase

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate