Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Minciunele de casă subțiri și crocante – Scorvergi de casă – Se prepară din 4 gălbenușuri, 300g făină, 125g smântână și…
Ingrediente necesare:
- 300 g făină
- Jumătate linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- 4 gălbenușuri
- 1 lingură băutură alcoolică (rom alb sau brun, vodcă)
- 125 g smântână 18%
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol și formăm o adâncitură la mijloc. Adăugăm sarea, zahărul și amestecăm ușor. Adăugăm gălbenușurile, alcoolul, smântâna și frământăm, începând din mijloc și treptat adăugând și făina de pe margini. Trebuie să obținem un aluat elastic și moale.
Întindem aluatul cât mai subțire după care îl tăiem în fâșii de 3 cm lățime și 10 cm lungime. Facem câte o tăietură în mijlocul fiecărei fâșii și tragem un capăt prin tăietură.
Prăjim minciunelele în baie de ulei încins până se rumenesc frumos pe ambele părți. Le scoatem pe prosoape absorbante pentru a elimina uleiul în exces după care le transferăm pe un platou și le pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!