Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Cornulețe de casă fragede și aromate – Cornulețe cu vanilie și nucă – Cornulețe sfărâmicioase și delicioase, pur și simplu se topesc în gură!
Ingrediente necesare:
- 100 g nucă măcinată
- 90 g zahăr
- Jumătate linguriță sare
- 200 g unt
- 1 linguriță esență de vanilie
- 2 gălbenușuri
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm sarea, zahărul, nuca măcinată și amestecăm bine. Adăugăm și cubulețele de unt și amestecăm repede, cât să obținem un aluat nisipos. La final, încorporăm și vanilia și gălbenușurile, obținând un aluat omogen și dens.
Din aluatul astfel obținut formă cornulețele cu mâna și le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 15 minute.
După coacere, putem trece cornulețele prin zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!