Rețetă cu imagini, pas cu pas – Clătite de casă fragede și moi (foarte subțiri și foarte aromate) – Se prepară din 200g făină, 2 ouă, 300 ml lapte, 150-200 ml apă carbogazoasă și…
Ingrediente necesare:
- 200 g făină
- 2 ouă
- 300 ml lapte
- 150-200 ml apă minerală carbogazoasă
- 1 praf de sare
- 2 linguri ulei
- 4 linguri ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm ouăle și, amestecând continuu, încorporăm și laptele. După omogenizare, adăugăm și apa, sarea, uleiul și amestecăm bine. Lăsăm compoziția deoparte pentru 15 minute.
Punem 4 linguri de ulei într-un vas. Înfierbântăm 1 lingură de ulei într-o tigaie după care îl turnăm înapoi în vas. Punem cam 1 polonic de aluat în tigaie și prăjim clătita până se rumenește frumos pe ambele părți. Procedăm la fel și prăjim toate clătitele.
Le umplem cu umplutura preferată:
Pentru umplutură cu brânză dulce: mixăm 250 g de brânză de vaci cu 2 linguri de smântână și 2 linguri de zahăr. Opțional, putem adăuga și 2-3 linguri de stafide și coaja rasă de la 1 lămâie.
Pentru umplutură sărată, folosim 250 g de brânză de oaie amestecată cu 2-3 linguri de smântână și cu jumătate legătură mărar.
De asemenea, putem umple clătitele cu gem, cu Nutella, cu budincă sau cu un amestec de pudră de cacao, scorțișoară și zahăr.
Savurați cu poftă! Poftă bună!