Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Cele mai bune cornulețe cu aluat dospit – Cornulețe de casă fragede, moi și pufoase – Cornulețe cu umplutură dulce
Ingrediente necesare pentru maia:
- 125 ml apă caldă
- 25 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată
- 1 linguriță zahăr
- 2 linguri pline de făină
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 650-700 g făină
- 60 g zahăr
- 5 g sare
- Maiaua
- 1 ou mare
- 300 ml lapte cald
- 150 g unt topit (nu fierbinte)
Mod de preparare:
Pentru maia, dizolvăm drojdia și zahărul în apa caldă. Încorporăm și făina și punem compoziția la loc cald, timp de 10-15 minute.
Cernem făina într-un bol. Adăugăm sarea, zahărul și amestecăm. adăugăm maiaua, oul, laptele cald și untul. Începem să amestecăm cu o lingură de lemn după care frământăm aluatul timp de 10-15 minute. Trebuie să obținem un aluat moale dar care nu se lipește de mâini. După caz, putem să folosim sau nu întreaga cantitate de făină.
Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la loc cald, la dospit, timp de 90 de minute. Ulterior, transferăm aluatul dospit pe suprafața de lucru și îl frământăm ușor pentru a elimina aerul din el. Îl împărțim în 3 părți egale.
Întindem prima bucată într-o formă rotundă de 26 cm. Ungem cu unt, tăiem în triunghiuri și le întoarcem cu partea unsă în jos. Punem umplutură pe fiecare și rulăm. Transferăm cornurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând suficient spațiu între ele. Procedăm la fel și cu aluatul rămas. Acoperim cornurile cu folie alimentară și le lăsăm la dospit pentru 1 oră.
După 1 oră, îndepărtăm folia și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!