Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Blat de casă fraged și pufos, moale și delicios – Rețeta pe care o folosesc de cele mai multe ori
Ingrediente necesare pentru o tavă rotundă de 26 cm:
- 7 ouă
- 1 cană zahăr
- 2 căni făină
- 2 linguri praf de copt
- 7 linguri ulei
Mod de preparare:
Setăm cuptorul la 160 de grade și tapetăm baza tăvii cu hârtie de copt sau o ungem cu unt. Separăm albușurile de gălbenușuri. Într-un al bol, amestecăm făina cernută cu praful de copt.
Mixăm albușurile spumă după care adăugăm treptat zahărul, mixând continuu. Mixăm timp de aproximativ 10 minute, până obținem o spumă tare și lucioasă. Adăugăm și gălbenușurile și mixăm doar până la omogenizare. Cu o spatulă, încorporăm treptat și amestecul de făină. La final, încorporăm și uleiul.
Transferăm compoziția în tava pregătită și o dăm la cuptor pentru 45 de minute sau până blatul trece testul cu scobitoarea.
Savurați cu poftă! Poftă bună!