Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură în straturi, la tavă – Rețetă fără coacere și fără gelatină – Se prepară din 400 ml smântână, 30g zahăr pudră, 380g lapte condensat și…
Ingrediente necesare:
- 400 ml smântână 25%
- 30 g zahăr pudră
- Întăritor de frișcă
- 380 g lapte condensat
- 100 ml zeamă de lămâie
- 320 g biscuiți cu cacao
Mod de preparare:
Amestecăm smântâna cu zahărul pudră și cu întăritorul. Adăugăm și laptele condensat și omogenizăm după care încorporăm și zeama de lămâie.
Tapetăm o tavă cu folie alimentară și întindem un strat de cremă în ea. Peste cremă punem un strat de biscuiți și repetăm straturile până umplem tava. Ultimul strat va fi unul de cremă.
Dăm tava la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore. A doua zi, îndepărtăm folia și răsturnăm prăjitura pe o farfurie. Îndepărtăm folia rămasă și decorăm cu firimituri de biscuiți și coajă de lămâie.
Savurați cu poftă! Poftă bună!