Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tort de casă rapid și delicios, gata imediat – Tort de casă “Lapte de pasăre”
Ingrediente necesare:
- 5 ouă
- Jumătate pahar zahăr
- 1 lingură făină
- 1 pahar lapte
- 150 g unt
- Vanilie după gust
- 20-25 g gelatină instant și 20 ml apă caldă
- Jumătate pahar zahăr
- 100 g ciocolată și 1 lingură de lapte
Mod de preparare:
Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri: punem albușurile într-un bol și gălbenușurile într-o cratiță. Peste gălbenușuri punem zahărul (jumătate pahar)și amestecăm bine. Încorporăm făina și laptele, amestecând până la omogenizare.
Punem cratița pe baie de aburi și aducem compoziția până la punctul de fierbere. După ce se îngroașă, o lăsăm să se răcească după care adăugăm untul, vanilia și mixăm până la omogenizare.
Dizolvăm gelatina în apa caldă. Mixăm albușurile spumă adăugând treptat zahărul. La final încorporăm gelatina după care încorporăm și crema de gălbenușuri.
Ungem o tavă cu ulei și turnăm compoziția în ea. Acoperim tava cu folie alimentară și o dăm la frigider pentru 30-60 minute.
Ulterior, topim ciocolata pe baie de aburi împreună cu laptele. Amestecăm până la omogenizare după care turnăm glazura pe tort.
Savurați cu poftă! Poftă bună!