Salam cu nucă, semințe și fructe uscate – Rețetă rapidă, fără coacere, fără zahăr – Rețetă cu imagini, pas cu pas
Ingrediente necesare:
- 50 g semințe de floarea-soarelui
- 50 g semințe de dovleac
- 30-40 semințe de susan
- 150 g curmale fără sâmburi
- 150 g caise uscate
- Coaja rasă de la 1 portocală
- 100 g miez de nucă
Mod de preparare:
Punem semințele de floarea-soarelui și cele de dovleac într-o tigaie uscată, încinsă. Prăjim semințele până capătă o culoare aurie. Separat, prăjim ușor și semințele de susan.
Punem curmalele în vasul blenderului. Adăugăm și caisele uscate și mixăm foarte bine. Transferăm amestecul într-un bol în care am pus în prealabil semințele prăjite. Adăugăm și coaja de lămâie, nuca tocată mărunt și amestecăm bine cu mâna.
Transferăm compoziția pe suprafața de lucru tapetată cu o bucată de folie alimentară. Formăm un baton și îl dăm prin semințele de susan.
Dăm desetul la frigider pentru câteva ore după care tăiem în rondele.
Savurați cu poftă! Poftă bună!