Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Papanași fierți (cu brânză de vaci și pesmet) – Se prepară din 500g brânză, 3 ouă, 70g griș, 200g pesmet și…
Ingrediente necesare:
- 500 g brânză de vaci
- 3 ouă
- 70 g griș
- 1 praf de sare
- 1 vârf de cuțit bicarbonat de sodiu
- 200 g pesmet
- 2 linguri ulei
- 50 g zahăr pudră
- 100 ml smântână pentru servit
Mod de preparare:
Punem brânza într-un bol. Adăugăm gălbenușurile, grișul, sarea, bicarbonatul și omogenizăm foarte, foarte bine. Folosind o spatulă, încorporăm și albușurile bătute spumă tare.
Dăm compoziția la frigider pentru 1-2 ore după care formăm papanașii cu mâinile trecute prin apă. Îi fierbem în apă clocotindă timp de 15 minute după care îi trecem prin pesmetul prăjit în ulei încins. Transferăm papanașii pe un platou, îi pudrăm cu zahăr pudră și îi servim cu smântână.
Savurați cu poftă! Poftă bună!