Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură Turnuleț cu brânză dulce – Rețetă rapidă și aromată, foarte aromată – Se prepară din 2 ouă, 180g brânză de vaci, 7 lingurițe cafea, 15g miere și…
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 1 praf zahăr vanilat
- 40 g brânză de vaci
- 10-15 g miere (se poate înlocui cu zahăr sau îndulcitor)
- 140 g brânză de vaci
- 7 lingurițe cafea preparată
- Pudră de cacao pentru decor
Mod de preparare:
Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile spumă tare împreună cu vanilia, timp de 3-5 minute.
Amestecăm bine gălbenușurile cu 40g brânză și mierea după care turnăm peste spuma de albușuri omogenizăm ușor cu spatula.
Cu o lingură, transferăm compoziția pe o tavă tapetată cu hârtie de copt (8 grămăjoare a câte 20g). Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 2-5 minute. După ce „clătitele” se răcesc, putem asambla desertul.
Punem 140 g brânză de vaci într-un bol, adăugăm cafeaua și mixăm până la omogenizare după care asamblăm desertul și decorăm cu pudră de cacao.
Savurați cu poftă! Poftă bună!