Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă bogată în ciocolată și glazură – Tort rapid și delicios de ciocolată – Rețetă fără lapte
Ingrediente necesare:
- 200 g zahăr
- 200 g griș
- 200 ml apă
- 2 linguri pudră de cacao
- 2 linguri zahăr pudră
- 3 linguri ulei
- 3-4 linguri apă
- 1 praf de sare
- Vanilie după gust – opțional
- 3 linguri pudră de cacao
- 200 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 100 g ulei
Mod de preparare:
Punem 200 g zahăr într-un bol. Adăugăm grișul, apa și amestecăm. Punem deoparte pentru 15-20 de minute.
Pentru glazură, punem 2 linguri de cacao, 2 linguri de zahăr pudră, 3 linguri de ulei și 3-4 linguri de apă într-un vas. Punem vasul pe foc și amestecăm până la omogenizare (3-5 minute).
Ne întoarcem la aluat: în bolul cu griș adăugăm un praf de sare, vanilia, 3 linguri de pudră de cacao și omogenizăm bine. Încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt. La final încorporăm și uleiul. Transferăm compoziția într-o tavă de 20 sau 22 cm tapetată cu hârtie de copt.
Acoperim tava cu folie de aluminiu, facem câteva găuri în folie și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 50-60 minute. După coacere, scoatem prăjitura din tavă și turnăm glazura deasupra.
Savurați cu poftă! Poftă bună!