Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură cu jeleu de portocale – Prăjitura Fanta – Se prepară din 7 ouă, 6 linguri făină, 500g brânză de vaci, 200g zahăr pudră, 180g unt și…

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 7 ouă
  • 7 linguri zahăr tos
  • 6 linguri făină
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură ulei

Ingrediente necesare pentru umplutura de brânză:

  • 500 g brânză de vaci
  • 200 g zahăr pudră
  • 180 g unt moale
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • Coaja rasă de la 1 lămâie

Ingrediente necesare pentru jeleul de portocale:

  • 700 ml suc Fanta
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 4 linguri zahăr tos
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm spumă albușurile. Mixând continuu, încorporăm treptat zahărul. După ce obținem o spumă tare și lucioasă, adăugăm în ea gălbenușurile, uleiul și omogenizăm.

Cernem făina, praful de copt și pudra de cacao într-un bol separat. Amestecăm și adăugăm treptat în compoziția cu ouă, omogenizând cu o lingură de lemn. Transferăm compoziția într-o tavă (38*40cm) unsă cu unt și tapetată cu făină și coacem latul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 de minute aproximativ.

Pentru umplutură, trecem brânza printr-o strecurătoare măruntă sau o mixăm cu mixerul vertical. Separat, mixăm spumă untul împreună cu zahărul pudră. Adăugăm brânza, coaja de lămâie, zahărul vanilat și mixăm foarte bine, până obținem o compoziție netedă și omogenă.

Pentru jeleu, amestecăm praful de budincă cu zahărul și cu un pic de suc. Punem sucul rămas la fiert, împreună cu zeama de lămâie. Când dă în clocot, adăugăm amestecul de budincă și fierbem până obținem o compoziție densă. Amestecăm continuu. Lăsăm jeleul să se răcorească.

Întindem umplutura de brânză peste blatul rece. Peste umplutură turnăm jeleul și dăm prăjitura la rece pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!