Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Papanași fierți – Papanași de casă moi și pufoși, cu adevărat delicioși – Rețetă simplă și rapidă, gata imediat
Ingrediente necesare:
- 80 g unt
- 1 ou
- 3 gălbenușuri
- 2 linguri zahăr pudră
- 1 praf de sare
- 1 vârf de cuțit praf de copt
- 500 g brânză de vaci
- 60 g pesmet fin
- 2 linguri unt și 50 g pesmet fin
Mod de preparare:
Mixăm untul spună, adăugăm ouăle și omogenizăm bine. Trecem brânza printr-o strecurătoare măruntă și o adăugăm în bolul cu ouă. Omogenizăm foarte bine. Adăugăm sare, zahăr, praful de copt și omogenizăm din nou. Treptat încorporăm și pesmetul, cât să obținem un aluat moale dar care se poate modela.
Cu mâinile ude, formăm papanașii și îi punem pe o farfurie sau pe un platou. Dăm la frigider pentru 20 de minute.
Ulterior, fierbem papanașii în apă (sărată) clocotindă, pe foc mediu: îi fierbem timp de 1-2 minute după ce se ridică la suprafață. Între timp, prăjim pesmetul în untul fierbinte până capătă o culoare frumoasă, aurie. Scoatem papanașii din apă și îi dăm prin pesmetul prăjit.
Savurați cu poftă! Poftă bună!