Rețetă cu imagini, pas cu pas – Gogoși de casă fragede și pufoase, moi și aromate – Aveți nevoie de 500g făină, 1 gălbenuș, 70g unt, 4 linguri zahăr, 300 ml lapte, 25g drojdie și…
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 1 linguriță sare
- 25 g drojdie proaspătă
- 300 ml lapte
- 4 linguri zahăr tos
- 1 gălbenuș
- 1 plic zahăr vanilat
- 70 g unt la temperatura camerei
- 2 linguri zahăr pudră
- 500 ml ulei
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia și 1 lingură de zahăr tos în laptele cald. Lăsăm amestecul deoparte, la loc cald, până drojdia se activează.
Cernem făina într-un bol. Adăugăm sarea, zahărul tos rămas, zahărul vanilat, amestecul de drojdie, untul, gălbenușul și frământăm un aluat omogen și elastic. Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, timp de 1 oră sau până își dublează volumul.
Transferăm aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină. Întindem la o grosime de 1,5 cm și decupăm pogăcelele cu un pahar sau o formă rotundă de mărime medie.
Cu degetul, apăsăm ușor mijlocul fiecărei cerculeț, în așa fel încât să nu rupem aluatul. Încingem uleiul într-un vas mai înalt, timp în care lăsăm gogoșile la dospit.
Le prăjim în uleiul încins, până capătă o culoare frumoasă pe ambele părți după care le scoatem pe prosoape de hârtie pentru a elimina uleiul în exces. Le pudrăm cu zahăr pudră și le servim cu gemul preferat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!