Rețetă rapidă, cu imagini, pas cu pas – Desert cu ciocolata, fără coacere – Aveți nevoie de 750 ml lapte, 100g ciocolată, 40g pudră de cacao, 60 g zahăr și…
Ingrediente necesare:
- 20 g pudră de cacao
- 60 g zahăr
- 2 lingurițe agar-agar (gelifiant natural)
- 1 praf de sare
- 500 ml lapte
- 50 g ciocolată
Ingrediente necesare pentru sosul de ciocolată:
- 10 g amidon
- 20 g pudră de cacao
- 1 praf de sare
- 250 ml lapte
- 50 g ciocolată
Mod de preparare:
Cernem pudra de cacao într-un vas. Adăugăm zahărul, gelifiantul, un praf de sare și amestecăm. Treptat încorporăm și 500 ml lapte. Punem vasul pe foc și amestecăm până compoziția de îngroașă un pic. Încorporăm și bucățelele de ciocolată.
Amestecăm până ciocolata se topește complet după care transferăm compoziția într-o tavă. Dăm tava la frigider pentru 1 oră.
Pentru sosul de ciocolată, punem amidonul, pudra de cacao și un praf de sare într-un vas. Amestecând continuu încorporăm 250 ml lapte și punem vasul pe foc. Adăugăm și bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare și până sosul se îngroașă. Transferăm sosul într-un bol și îl dăm la frigider.
Răsturnăm desertul din tavă pe un tocător și tăiem în cubulețe. Servim cu sosul de ciocolată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!