Clătite-Brioșă – Clătite de casă groase și pufoase, fragede și moi – Rețetă simplă, cu imagini, explicată pas cu pas…
Ingrediente necesare:
- 4 linguri făină
- Un sfert linguriță praf de copt
- Vanilie după gust
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură lapte
- 2 ouă mărime medie
- 2 linguri zahăr
- 4 linguri apă
Mod de preparare:
Punem făina, praful de copt și vanilia într-un bol. Adăugăm 2 linguri de zahăr, laptele, gălbenușurile și omogenizăm bine.
Mixăm albușurile spumă după care adăugăm treptat 2 linguri de zahăr, mixând continuu până obținem o spumă tare și lucioasă. Încorporăm spuma în compoziția cu gălbenușuri.
Încingem o tigaie și punem în ea compoziția. Noi am folosit forme de 11 cm dimetru și 4 cm înălțime, făcute din hârtie de copt. Punem în tigaie și 2 linguri de apă și coacem clătitele timp de 5-7 minute sub capac. Le întoarcem, adăugăm încă 2 linguri de apă, acoperim cu capac și le mai coacem timp de câteva minute, până trec testul cu scobitoarea.
Scoatem clătitele din tigaie, îndepărtăm hârtia de copt și le servim cu unt, miere sau gemul preferat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!