Rețetă rapidă, cu imagini – Cheesecake fără coacere, cu căpșuni – Prăjitură cu brânză dulce și căpșuni – Se prepară din 180g unt, 200g zahăr, 750g brânză de vaci, 6 gălbenușuri și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 180 g biscuiți simpli
- 60 g unt topit
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 250 g unt
- 200 g zahăr
- 1 păstaie vanilie
- 6 gălbenușuri
- 750 g brânză de vaci
- 150 ml lapte
- 12 foi gelatină
Alte ingrediente necesare:
- 400 g căpșuni
- 20 g tort gelee
- 40 g zahăr
- 500 ml apă
Mod de preparare:
Amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit. Transferăm compoziția într-o tavă rotundă și formăm un blat uniform. Dăm tava la frigider pentru minim 1 oră.
Punem untul moale într-un bol. Adăugăm zahărul și semințele din păstaia de vanilie și mixăm spumă. Treptat încorporăm și câte un gălbenuș, mixând continuu. Adăugăm și brânza și omogenizăm.
Punem foile de gelatină în apă și le lăsăm să se hidrateze. Le stoarcem bine și le punem în apa fierbinte după care amestecăm. Cât amestecul este încă fierbinte, îl turnăm în compoziția de brânză, mixând continuu. Transferăm compoziția peste blatul din tavă. Uniformizăm și dăm tava înapoi la frigider pentru 3-4 ore.
Amestecăm tort gelee-ul cu zahărul și cu apa și punem la fiert. După ce dă în clocot, fierbem amestecul timp de 1 minut după care luăm de pe foc și lăsăm să se răcească timp de 10-12 minute.
Punem jumătățile de căpșuni peste stratul de umplutură, turnăm jeleul deasupra și dăm tortul înapoi la frigider pentru încă o oră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!