Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Brioșe delicate și aromate – Brioșe de casă pufoase și delicioase, gata imediat – Rețetă cu puține ingrediente
Ingrediente necesare:
- 2 căni făină
- 1 cană zahăr
- 250 ml apă
- 125 ml ulei
- 1 ou
- 1 plic praf de copt
- Bucățele de ciocolată sau fructe – opțional
Mod de preparare:
Cernem făina și praful de copt într-un bol și amestecăm. Separat, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul, uleiul și laptele. Turnăm amestecul peste făină și omogenizăm bine, asigurându-ne că nu rămân cocoloașe. Opțional, putem adăuga acum bucățele de ciocolată sau fructe.
Tapetăm tava de brioșe cu hârtiuțe de copt sau ungem cu unt. Transferăm compoziția în tavă și dăm la cuptorul preîncălzit la 175-180 de grade, pentru 20 de minute sau până brioșele trec testul cu scobitoarea.
Savurați cu poftă! Poftă bună!