Rețetă cu imagini, pas cu pas – Tort de Înghețată (și biscuiți) – Se prepară din 50g unt, 170g biscuiți, 100g ciocolată, 200g lapte condensat și…

Ingrediente necesare:

  • 170 g biscuiți cu cacao
  • 50 g unt topit, cald
  • 1 lingură smântână pentru frișcă 30-35%
  • 100 g ciocolată neagră 50%
  • 100 g smântână pentru frișcă 30-35%
  • 400 g smântână pentru frișcă 30-35%
  • Vanilie
  • 200 g lapte condensat
  • 2 linguri pudră de cacao

Mod de preparare:

Amestecăm biscuiții măcinați cu untul și cu 1 lingură de smântână și transferăm compoziția într-o tavă de 18 cm tapetată cu hârtie de copt.

Punem într-un bol 100 g smântână, bucățelele de ciocolată neagră și încălzim în cuptorul cu microunde, în reprize scurte și amestecăm până la omogenizare.

Mixăm 400 g smântână spumă tare, împreună cu vanilia după care încorporăm și laptele condensat. Împărțim compoziția în două părți egale și amestecăm o parte cu pudra de cacao.

Punem cele două tipuri de creme în tavă, decorăm cu ciocolată topită (opțional) și dăm tava la congelator pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!