Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjiturele de casă fine, aromate și delicate – Prăjiturele cu biscuiți, cremă de brânză și căpșuni (în formă de brioșe)

Ingrediente necesare pentru 12 bucăți:

  • 250 g biscuiți
  • 70 g unt
  • 250 g cremă de brânză Quark (sau ricotta, brânză de vaci)
  • 180 g smântână
  • 100 g zahăr
  • Zahăr vanilat după gust
  • 2 ouă
  • 1 lingură făină
  • 8 g zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Măcinăm biscuiții și îi amestecăm cu untul topit. Tapetăm tava de brioșe cu hârtiuțe de copt și împărțim amestecul de biscuiți în tavă. Uniformizăm frumos.

Punem crema de brânză într-un bol. Adăugăm smântâna, zahărul tos și cel vanilat și mixăm până la omogenizare. Încorporăm și ouăle și făina și zeama de lămâie. Transferăm compoziția în tavă după care dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 15 minute.

Decorăm cu căpșuni sau după plac.

Savurați cu poftă! Poftă bună!