Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură la tigaie, gata în 10 minute – Prăjitură de casă cu ciocolată și glazură, gata cât ai zice zahăr

Ingrediente necesare:

  • 60 g unt
  • 50 g pudră de cacao
  • 120 ml lapte
  • 2 ouă
  • 150 g zahăr
  • 80 g făină
  • 5 g praf de copt
  • 160 ml lapte pentru însiropare

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g pudră de cacao
  • 200 ml lapte

Mod de preparare:

Topim untul în tigaie. Luăm tigaia de pe foc, adăugăm pudra de cacao și amestecăm bine. Încorporăm și laptele după care încorporăm ouăle și zahărul. La final adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt și amestecăm bine, până la omogenizare.

Punem tigaia pe foc mic, pentru 20 de minute. Ulterior, înțepăm prăjitura cu o scobitoare și turnăm 160 ml lapte deasupra. Lăsăm deoparte până prăjitura absoarbe laptele.

Pentru glazură, amestecăm pudra de cacao cu zahărul pudră după care încorporăm și laptele. Transferăm glazura pe suprafața prăjiturii și o întindem uniform.

Savurați cu poftă! Poftă bună!