Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură fragedă și moale (cu gust intens de ciocolată) – Rețetă fără ouă – Prăjitura Cavaleria Neagră

Ingrediente necesare:

  • 1 cană făină
  • 7 linguri pudră de cacao
  • 1/ 8 cană zahăr pudră
  • Jumătate linguriță praf de copt
  • Jumătate linguriță bicarbonat
  • 200 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • Jumătate linguriță oțet

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • Jumătate cană ciocolată neagră
  • 60 ml lapte
  • 30 g pudră de cacao

Mod de preparare:

Cernem făina, pudra de cacao, zahărul pudră și praful de copt într-un bol. Adăugăm bicarbonatul, laptele, uleiul și omogenizăm.

Încorporăm și oțetul după care transferăm compoziția într-un vas tapetat cu hârtie de copt. Acoperim cu folie de aluminiu și punem vasul pe baie de aburi, acoperit cu capac, pentru 1 oră.

Pentru glazură, punem toate ingredientele într-un vas. Punem vasul pe foc mediu și amestecăm până la omogenizare.

După 1 oră, răsturnăm prăjitura pe un grătar și îndepărtăm hârtia de copt. După ce se răcește o glazurăm.

Savurați cu poftă! Poftă bună!