Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură fragedă și moale (cu gust intens de ciocolată) – Rețetă fără ouă – Prăjitura Cavaleria Neagră
Ingrediente necesare:
- 1 cană făină
- 7 linguri pudră de cacao
- 1/ 8 cană zahăr pudră
- Jumătate linguriță praf de copt
- Jumătate linguriță bicarbonat
- 200 ml lapte
- 50 ml ulei
- Jumătate linguriță oțet
Ingrediente necesare pentru glazură:
- Jumătate cană ciocolată neagră
- 60 ml lapte
- 30 g pudră de cacao
Mod de preparare:
Cernem făina, pudra de cacao, zahărul pudră și praful de copt într-un bol. Adăugăm bicarbonatul, laptele, uleiul și omogenizăm.
Încorporăm și oțetul după care transferăm compoziția într-un vas tapetat cu hârtie de copt. Acoperim cu folie de aluminiu și punem vasul pe baie de aburi, acoperit cu capac, pentru 1 oră.
Pentru glazură, punem toate ingredientele într-un vas. Punem vasul pe foc mediu și amestecăm până la omogenizare.
După 1 oră, răsturnăm prăjitura pe un grătar și îndepărtăm hârtia de copt. După ce se răcește o glazurăm.
Savurați cu poftă! Poftă bună!