Rețetă cu imagini – Prăjitură moale și delicată, aromată și delicioasă – Prăjitură de casă, la tavă
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 2 gălbenușuri
- 70 g zahăr
- 1 praf de sare
- 1 linguriță praf de copt
- 80 g unt topit și răcit
- Coaja rasă de la jumătate de lămâie (sau esență de vanilie)
- 200 g făină
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 2 albușuri
- 70 g zahăr
- 30 g făină
- 400 g iaurt natural sau iaurt grecesc
Alte ingrediente necesare:
- Zahăr pudră
- Felii de lămâie pentru decor
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem gălbenușurile, zahărul, sarea și praful de copt într-un bol. Omogenizăm cu telul până zahărul se dizolvă complet după care încorporăm coaja de lămâie și untul topit. La final încorporăm și făina cernută. Frământăm aluatul până la omogenizare și îl împărțim în două părți egale.
Învelim în folie alimentară și dăm o bucată la congelator și o bucată la frigider pentru 30 de minute.
Pentru umplutură, mixăm albușurile spumă tare, adăugând treptat și zahărul. Adăugăm făina și mixăm la viteză mică după care încorporăm și iaurtul, tot la viteză mică.
După 30 de minute, scoatem aluatul din frigider și îl punem într-o tavă de 20 cm tapetată cu hârtie de copt. Formăm un blat uniform peste care turnăm umplutura de iaurt. Scoatem aluatul din congelator și îl dăm pe răzătoarea mică, direct în tavă.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10 minute după care reducem temperatura la 140 de grade pentru încă 40 de minute.
Lăsăm prăjitura să se răcească după care o porționăm și o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!