Rețetă cu imagini – Chifle cu miez cremos și crustă crocantă – Mini chifle de casă din aluat de covrigi (umplute cu cremă de brânză)
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 300 g făină
- 6 g zahăr
- 4 g sare
- 5 g drojdie instant
- 200 ml lapte rece
- 30 g unt la temperatura camerei
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 150 g cremă de brânză
- 1 lingură zahăr
Alte ingrediente necesare:
- 800 ml apă
- 50 g bicarbonat de sodiu
- Sare de mare pentru topping – opțional
- 15 g unt topit
Mod de preparare:
Punem făina într-un bol. Adăugăm și sarea, zahărul și drojdia. Amestecăm ușor fiecare ingredient cu câte un pic de făină după care amestecăm totul. Adăugăm laptele rece și amestecăm cu spatula după care transferăm aluatul pe suprafața de lucru și frământăm cu mâna adăugând și untul moale.
Acoperim aluatul cu folie alimentară și îl lăsăm deoparte pentru 10 minute. Nu îl lăsăm la dospit. Între timp, amestecăm crema de brânză cu zahărul.
După 10 minute, aplatizăm ușor aluatul și îl tăiem în 6 părți din care formăm 6 batoane. Tăiem fiecare baton în câte 5 părți egale. Aplatizăm, punem umplutura la mijloc și o învelim bine în aluat.
Pentru aceste chifle, aluatul nu trebuie lăsat la dospit. Dacă nu reușim să lucrăm destul de repede, punem chiflele la congelator.
Turnăm 800 ml de apă într-o cratiță, adăugăm bicarbonatul și amestecăm. După ce bicarbonatul se dizolvă complet și apa dă în clocot, adăugăm chiflele și le fierbem timp de 30 de secunde.
Le scurgem bine de apă, le ungem partea inferioară cu unt topit și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la congelator pentru 10 minute.
Le crestăm, presărăm sare de mare deasupra lor (opțional) și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 15 minute. După coacere le ungem cu unt topit.
Savurați cu poftă! Poftă bună!