Rețetă simplă și rapidă, cu imagini – Rețetă de gogoșele moi și pufoase, foarte aromate – Gogoși cu lingura
Ingrediente necesare:
- 200 g făină
- 1 ou
- 4 g sare
- 20 g zahăr
- 4 g drojdie instant
- 160 ml lapte cald
- Zahăr pudră pentru decor
- Vanilie după gust
Mod de preparare:
Spargem oul într-un bol. Adăugăm sarea, vanilia, zahărul și omogenizăm bine cu telul până zahărul se dizolvă complet. Adăugăm făina, drojdia și laptele cald și omogenizăm cu spatula.
După ce obținem un aluat moale, dens și lipicios, acoperim bolul cu folie alimentară. Lăsăm aluatul la loc cald, la dospit, până își dublează volumul.
Punem ulei într-o cratiță, pe foc mediu. Luăm câte o lingură din aluat și punem în uleiul încins, ajutându-ne de o altă lingură. De fiecare dată înainte să luăm din aluat, trecem lingura prin ulei.
Prăjim gogoșelele până se rumenesc frumos pe toate părțile după care le scoatem pe un grătar pentru a elimina excesul de ulei. Le pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!