Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Gogoșele (Plăcințele) rapide, gata în doar 5 minute – Langoși dulci, în miniatură
Ingrediente necesare:
- 350 g făină
- 30 g zahăr
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe praf de copt
- 180 ml lapte
- 30 ml ulei
- Coajă rasă de portocală
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol, adăugăm zahărul, sarea, praful de copt și amestecăm bine. Încorporăm și laptele, uleiul și coaja de portocală și frământăm un aluat omogen și moale.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină. Îl mai frământăm un pic, formăm un baton și îl împărțim în 12 părți egale din care formăm biluțe.
Aplatizăm biluțele de aluat și le prăjim într-o tigaie cu ulei încins până se rumenesc frumos pe ambele părți. Le scoatem pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie. Le trecem prin zahăr sau zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!