Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Fursecuri fragede și moi, cremoase și aromate – Se prepară din 1 ou, 100g zahăr, 50g unt, 150g făină, 300g mascarpone și…

Ingrediente necesare:

  • 1 ou
  • 100 g zahăr tos
  • 1 praf de sare
  • 100 ml chefir
  • 50 g unt topit și răcit
  • 150 g făină
  • 5 g praf de copt
  • Zahăr vanilat după gust
  • 40 g pudră de cacao

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 300 g mascarpone
  • 30 g zahăr pudră
  • 50 ml frișcă lichidă 33-35%

Mod de preparare:

Spargem oul într-un bol, adăugăm zahărul tos, 1 praf de sare și mixăm până obținem o compoziție deschisă la culoare. Încorporăm chefirul și untul topit după care încorporăm și vanilia și făina cernută împreună cu praful de copt și cu pudra de cacao.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și, cu ajutorul unui poș, formăm fursecurile. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 10-12 minute.

Pentru umplutură, mixăm mascarpone împreună cu zahărul pudră după care încorporăm și frișca lichidă. Lipim câte 2 fursecuri cu umplutura pregătită.

Savurați cu poftă! Poftă bună!