Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Fursecuri fragede și moi, cremoase și aromate – Se prepară din 1 ou, 100g zahăr, 50g unt, 150g făină, 300g mascarpone și…
Ingrediente necesare:
- 1 ou
- 100 g zahăr tos
- 1 praf de sare
- 100 ml chefir
- 50 g unt topit și răcit
- 150 g făină
- 5 g praf de copt
- Zahăr vanilat după gust
- 40 g pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 300 g mascarpone
- 30 g zahăr pudră
- 50 ml frișcă lichidă 33-35%
Mod de preparare:
Spargem oul într-un bol, adăugăm zahărul tos, 1 praf de sare și mixăm până obținem o compoziție deschisă la culoare. Încorporăm chefirul și untul topit după care încorporăm și vanilia și făina cernută împreună cu praful de copt și cu pudra de cacao.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și, cu ajutorul unui poș, formăm fursecurile. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 10-12 minute.
Pentru umplutură, mixăm mascarpone împreună cu zahărul pudră după care încorporăm și frișca lichidă. Lipim câte 2 fursecuri cu umplutura pregătită.
Savurați cu poftă! Poftă bună!