Rețetă cu imagini, pas cu pas – Desert fără coacere, gata în 5 minuțele – Aveți nevoie de 300 ml lapte, 350 ml smântână, 70g zahăr, 3 gălbenușuri și…
Ingrediente necesare:
- 50 ml lapte amestecat cu 20 g gelatină instant
- 3 gălbenușuri
- 70 g zahăr
- 250 ml lapte
- Vanilie după gust
- 350 ml smântână
Mod de preparare:
Dizolvăm gelatina în 50 ml de lapte. Punem gălbenușurile într-un vas, adăugăm zahărul și amestecăm cu telul. Treptat adăugăm și laptele, amestecând continuu cu telul. Punem vasul pe foc și fierbem până compoziția se îngroașă.
Luăm vasul de pe foc, adăugăm gelatina umflată și omogenizăm foarte bine. La final încorporăm și smântâna amestecată cu vanilie.
Turnăm compoziția într-o formă de silicon și dăm la frigider pentru câteva ore.
Ulterior, răsturnăm desertul pe un platou, îl decorăm cu ciocolată rasă sau după gust și îl putem servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!