Rețetă rapidă și aromată, cu imagini – Cremă de zahăr ars – Se prepară din 150g zahăr, 500 ml lapte, 4 ouă și…

Ingrediente necesare:

  • 150 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 4 ouă
  • 140 g zahăr
  • 10 g zahăr vanilat

Mod de preparare:

Punem 150 g zahăr într-o tigaie. Punem tigaia pe foc și caramelizăm zahărul după care turnăm într-o tavă.

Punem 500 ml lapte la fiert, împreună cu 70 g de zahăr până zahărul se dizolvă complet. Spargem ouăle într-un bol, adăugăm zahărul tos rămas și zahărul vanilat și amestecăm bine cu telul. Treptat încorporăm laptele, amestecând continuu.

Trecem compoziția printr-o strecurătoare măruntă după care o turnăm în tavă. Punem tava într-o altă tavă mai mare cu apă fierbinte. Dăm la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 40-45 minute.

După coacere, dăm la frigider pentru 2-3 ore, acoperind tava cu folie alimentară. Ulterior, răsturnăm prăjitura pe un platou.

Savurați cu poftă! Poftă bună!