Rețetă rapidă și aromată, cu imagini – Cremă de zahăr ars – Se prepară din 150g zahăr, 500 ml lapte, 4 ouă și…
Ingrediente necesare:
- 150 g zahăr
- 500 ml lapte
- 4 ouă
- 140 g zahăr
- 10 g zahăr vanilat
Mod de preparare:
Punem 150 g zahăr într-o tigaie. Punem tigaia pe foc și caramelizăm zahărul după care turnăm într-o tavă.
Punem 500 ml lapte la fiert, împreună cu 70 g de zahăr până zahărul se dizolvă complet. Spargem ouăle într-un bol, adăugăm zahărul tos rămas și zahărul vanilat și amestecăm bine cu telul. Treptat încorporăm laptele, amestecând continuu.
Trecem compoziția printr-o strecurătoare măruntă după care o turnăm în tavă. Punem tava într-o altă tavă mai mare cu apă fierbinte. Dăm la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 40-45 minute.
După coacere, dăm la frigider pentru 2-3 ore, acoperind tava cu folie alimentară. Ulterior, răsturnăm prăjitura pe un platou.
Savurați cu poftă! Poftă bună!