Rețetă explicată pas cu pas, în imagini – Clătite moi și pufoase, merită încercate – Clătite coreene din aluat dospit (umplute cu miere și amestec de nuci)
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 300 g făină
- 30 g zahăr
- 4 g sare
- 4 g drojdie
- 1 ou
- 160 ml lapte cald
- 40 g unt la temperatura camerei
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 50 g zahăr brun
- 30 g miere
- 3 g scorțișoară
- 40 g amestec de nuci / semințe – opțional
- 20 g amidon
- 150 ml apă
Mod de preparare:
Spargem oul într-un bol. Adăugăm sarea, zahărul și omogenizăm cu telul. Adăugăm laptele, drojdia și omogenizăm din nou. Încorporăm făina cernută și frământăm până alatul începe să se omogenizeze după care transferăm aluatul pe suprafața de lucru tapetată cu un pic de făină și încorporăm și untul.
Transferăm aluatul astfel obținut într-un bol tapetat cu un pic de făină. Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, până își triplează volumul.
Pentru umplutură, punem într-un vas zahărul brun, mierea, amestecul de nuci/semințe, scorțișoara, amidonul, apa și omogenizăm foarte bine cu telul. Punem vasul pe foc mic și amestecăm până umplutura se îngroașă.
După dospire, transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină. Formăm un baton pe care îl tăiem în 8 părți egale. Formăm 8 bile și le acoperim cu folie alimentară ca să nu se usuce.
Luăm prima bucată de aluat și frământăm un pic ca să iasă aerul. Formăm o bilă pe care o aplatizăm cu sucitorul (marginile să fie mai subțiri). Punem umplutura la mijloc și o învelim bine cu aluat, formând o bilă. Procedăm la fel și cu aluatul rămas.
Acoperim cu folie alimentară și lăsăm bilele la dospit până își dublează volumul. Ulterior, le prăjim într-o tigaie încinsă unsă cu ulei, la foc mic. Le prăjim sub capac, câte 3-4 minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!