Rețetă cu imagini, pas cu pas – Chec Zebră cu vanilie și ciocolată – Se prepară din 5 ouă, 100g unt, 400g făină, 350g zahăr, 50g smântână și…
Ingrediente necesare:
- 5 ouă
- 350 g zahăr tos
- 100 g unt topit, călduț
- 350 g smântână
- 350-400 g făină
- 10 g praf de copt
- 40 g făină și vanilie după gust
- 40 g pudră de cacao
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol, adăugăm zahărul tos și mixăm până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la culoare. Încorporăm untul, smâtâna după care încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt.
Împărțim aluatul astfel obținut în două părți egale. Într-o parte adăugăm 40g făină cernută, vanilie după gust și omogenizăm. În cealaltă parte încorporăm pudra de cacao cernută.
Tapetăm o tavă de 26 cm cu hârtie de copt și transferăm în ea, alternativ, cele două tipuri de aluat. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45-50 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!