Rețetă cu imagini, pas cu pas – Chec Zebră cu vanilie și ciocolată – Se prepară din 5 ouă, 100g unt, 400g făină, 350g zahăr, 50g smântână și…

Ingrediente necesare:

  • 5 ouă
  • 350 g zahăr tos
  • 100 g unt topit, călduț
  • 350 g smântână
  • 350-400 g făină
  • 10 g praf de copt
  • 40 g făină și vanilie după gust
  • 40 g pudră de cacao

Mod de preparare:

Spargem ouăle într-un bol, adăugăm zahărul tos și mixăm până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la culoare. Încorporăm untul, smâtâna după care încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt.

Împărțim aluatul astfel obținut în două părți egale. Într-o parte adăugăm 40g făină cernută, vanilie după gust și omogenizăm. În cealaltă parte încorporăm pudra de cacao cernută.

Tapetăm o tavă de 26 cm cu hârtie de copt și transferăm în ea, alternativ, cele două tipuri de aluat. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45-50 minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!