Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Budincă de ciocolată făcută în casă – Rețetă fără gelatină, din ingrediente simple
Ingrediente necesare pentru 1 porție:
- 12 g unt
- 200 ml lapte
- 20 g amidon de porumb
- 15 g pudră de cacao
- 10 g zahăr pudră
- 25 g ciocolată neagră
- Ulei
Mod de preparare:
Topim untul într-un vas. Adăugăm laptele, amestecăm după care încorporăm și amidonul. Adăugăm pudra de cacao și amestecăm până la omogenizare după care încorporăm și zahărul pudră.
Adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare și până compoziția se îngroașă.
Ungem o cană cu ulei și transferăm budinca în ea. Acoperim cana cu folie alimentară și o dăm la frigider pentru 30-40 minute.
Ulterior, punem cana în apă caldă pentru 20 de secunde după care răsturnăm budinca pe o farfurie.
Savurați cu poftă! Poftă bună!