Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Ai deja toate ingredientele necesare – Desert de casă cremos și delicios, gata cât bați din palme

Ingrediente necesare:

  • 12 biscuiți
  • 700 ml lapte
  • 70 g amidon
  • 150 g zahăr tos
  • Vanilie
  • 3 ouă
  • 150 g cremă de brânză
  • Zahăr pudră pentru decor – opțional

Mod de preparare:

Punem laptele într-un vas. Adăugăm amidonul, zahărul, vanilia și amestecăm foarte bine, asigurându-ne că nu rămân cocoloașe. Încorporăm ouăle și punem vasul pe foc. Fierbem crema până se îngroașă după care o transferăm într-un bol. Acoperim suprafața cremei cu folie alimentară și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

Adăugăm crema de brânză și mixăm până obținem o consistență cremoasă și omogenă.

Punem un strat de biscuiți într-o tavă tapetată cu folie alimentară. Întindem crema peste ei și acoperim crema cu încă un strat de biscuiți. Acoperim tava cu folie alimentară și o dăm la frigider pentru 2-3 ore.

Ulterior, scoatem prăjitura din tavă, porționăm și servim.

Savurați cu poftă! Poftă bună!