Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Ai deja toate ingredientele necesare – Desert de casă cremos și delicios, gata cât bați din palme
Ingrediente necesare:
- 12 biscuiți
- 700 ml lapte
- 70 g amidon
- 150 g zahăr tos
- Vanilie
- 3 ouă
- 150 g cremă de brânză
- Zahăr pudră pentru decor – opțional
Mod de preparare:
Punem laptele într-un vas. Adăugăm amidonul, zahărul, vanilia și amestecăm foarte bine, asigurându-ne că nu rămân cocoloașe. Încorporăm ouăle și punem vasul pe foc. Fierbem crema până se îngroașă după care o transferăm într-un bol. Acoperim suprafața cremei cu folie alimentară și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Adăugăm crema de brânză și mixăm până obținem o consistență cremoasă și omogenă.
Punem un strat de biscuiți într-o tavă tapetată cu folie alimentară. Întindem crema peste ei și acoperim crema cu încă un strat de biscuiți. Acoperim tava cu folie alimentară și o dăm la frigider pentru 2-3 ore.
Ulterior, scoatem prăjitura din tavă, porționăm și servim.
Savurați cu poftă! Poftă bună!