Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură cu piersici (din compot) și aluat sfărâmicios – Prăjitură de casă moale și delicioasă, fină și aromată – Rețetă fără drojdie
Ingrediente necesare pentru aluatul sfărâmicios:
- 70 g unt rece
- 120 g făină
- 40 g zahăr brun
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 70 g unt la temperatura camerei
- 100 g zahăr tos
- 2 ouă
- 170 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 praf de sare
- 70 g frișcă lichidă
- 3 piersici
Mod de preparare:
Pentru aluatul sfărâmicios, punem bucățelele de unt într-un vas. Adăugăm și restul ingredientelor și amestecăm cu mâna cât să obținem un aluat nisipos.
Pentru aluat, punem untul într-un bol, adăugăm zahărul și mixăm spumă. Încorporăm pe rând ouăle, mixând continuu. Încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt și cu un praf de sare. La final încorporăm și frișca lichidă, mixând până la omogenizare.
Transferăm aluatul într-o tavă de 20*20 cm tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm frumos și punem deasupra feliile subțiri de piersici. Peste piersici presărăm aluatul sfărâmicios și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45 de minute.
După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească înainte de a o scoate din tavă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!