Rețetă cu imagini, fără coacere – Rețetă de sezon – Prăjiturele festive, cremoase, delicioase, fine și delicate…
Ingrediente necesare:
- 1 L lapte
- 170 g zahăr
- 130 g făină
- 60 g amidon
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 2 linguri unt
- 100 g alune prăjite
- Ciocolată neagră
- Fulgi de cocos
Mod de preparare:
Punem laptele la fiert. Adăugăm zahărul, făina, amidonul, zahărul vanilat și amestecăm foarte bine cu un tel. După ce crema se îngroașă, o luăm de pe foc și încorporăm în ea untul.
Transferăm crema în pahare de 180 ml după care punem paharele la frigider până crema se întărește.
Ulterior, răsturnăm crema din pahare, pe o farfurie, tăiem în câte două și trecem bucățile prin alunele tocate mărunt. Decorăm cu ciocolată topită și fulgi de cocos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!