Rețetă cu imagini, pas cu pas – Chec de casă aerat și aromat (cu lămâie și fistic) – Se prepară din 1 lămâie, 4 ouă, 150g fistic și…
Ingrediente necesare:
- 150 g fistic prăjit sărat
- 1 lămâie
- 220 g unt moale, la temperatura camerei
- 160 g zahăr tos
- 4 ouă
- 100 g brânză de vaci (sau 50g cremă de brânză și 50 g iaurt)
- 280 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 180 g zahăr pudră
- 3-5 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Tocăm fisticul și punem deoparte 2 linguri pentru decor. Punem untul într-un bol, adăugăm zahărul tos, coaja de lămâie și mixăm timp de 5 minute, până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la culoare. Unul câte unul, încorporăm ouăle mixând continuu. La final încorporăm și brânza după care încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt, și fisticul mărunțit.
Transferăm compoziția într-o tavă de chec unsă cu unt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 55 minute. Scoatem tava din cuptor, lăsăm checul să se răcorească timp de 10 minute după care îl scoatem din tavă, îl transferăm pe un grătar și îl lăsăm să se răcească complet.
Pentru glazură, amestecăm cele două ingrediente necesare. Turnăm glazura peste chec și decorăm cu fisticul pus deoparte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!