Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură la tavă (cu fulgi de cocos) – Prăjitură de casă fragedă și delicioasă, moale și aromată – Se prepară din 250g lapte bătut, 200g zahăr, 280g făină și…

Ingrediente necesare:

  • 250 g lapte bătut
  • 150 g zahăr
  • 280 g făină
  • 2 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1,5 lingurițe praf de copt
  • 80 g fulgi de cocos
  • 50 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 150 g smântână pentru frișcă (rece)

Mod de preparare:

Spargem ouăle într-un bol, adăugăm 150g zahăr și mixăm până obținem o compoziție deschisă la culoare și spumoasă. Adăugăm vanilia, 1 praf de sare, laptele bătut și mixăm bine. Încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt.

Transferăm compoziția într-o tavă de 24*21 cm tapetată cu hârtie de copt. Amestecăm fulgii de cocos cu 50g zahăr și 1 plic de zahăr vanilat. Presărăm deasupra aluatului din tavă și coacem prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute.

După coacere, însiropăm prăjitura fierbinte cu smântâna. Lăsăm prăjitura să se răcească complet.

Savurați cu poftă! Poftă bună!