Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă foarte pufoasă și foarte delicioasă – Se prepară din câteva ingrediente, și e gata imediat!
Ingrediente necesare:
- 150 ml lapte la temperatura camerei
- 1 lingură oțet
- 2 ouă
- 100 g zahăr tos
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 ml ulei
- 50 ml apă la temperatura camerei
- 225 g făină
- 16 g praf de copt
- Gem de caise și alune tocate grosier
Mod de preparare:
Amestecăm laptele cu oțetul și punem deoparte. Spargem ouăle într-un bol, adăugăm zahărul tos și cel vanilat și mixăm până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la culoare.
Adăugăm uleiul treptat, mixând continuu. Încorporăm și laptele, apa și, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt. Mixăm până la omogenizare după care transferăm compoziția într-o tavă de 24 cm, tapetată cu hârtie de copt (marginile tăvii le ungem cu unt și le tapetăm cu făină).
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru aproximativ 35-45 minute. După coacere, lăsăm prăjitura să se răcorească timp de 10 minute după care o scoatem din tavă, o răsturnăm pe un platou și îndepărtăm hârtia de copt.
O răsturnăm din nou, o ungem cu gem de caise și o decorăm cu bucățele de alune.
Savurați cu poftă! Poftă bună!