Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură de casă cu mere, în straturi – Prăjitură fragedă și aromată, cu adevărat delicată
Ingrediente necesare:
- 1 pahar zahăr
- 1 pahar făină
- 1 pahar griș
- Zahăr vanilat
- 10 g praf de copt
- 1 kg mere
- 120 g unt
Mod de preparare:
Punem zahărul, făina, grișul, zahărul vanilat și praful de copt într-un bol. Amestecăm bine cu telul. Dăm merele prin răzătoare și împărțim în 3 părți egale. Împărțim și amestecul de făină în 4 părți egale.
Tapetăm o tavă de 20 cm cu hârtie de copt și punem prima porție din amestecul de făină în ea. Punem un strat de mere și uniformizăm. Repetăm straturile și turnăm deasupra și zeama rămasă din bolul cu mere, peste care punem al patrulea strat de amestec de făină.
Întindem deasupra untul moale și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 1 oră. După coacere, lăsăm prăjitura să se răcorească, o pudrăm cu zahăr pudră și o putem servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!