Rețetă cu imagini, pas cu pas – Fursecuri fragede și moi – Fursecuri de casă cu făină de migdale – Foarte delicioase, efectiv se topesc în gură…
Ingrediente necesare:
- 100 g unt moale
- 60 g zahăr
- 1 ou
- 80 g făină de migdale (migdale măcinate)
- 140 g făină
- Jumătate linguriță praf de copt
- 1 gălbenuș
- 1 lingură lapte
Mod de preparare:
Punem untul și zahărul într-un bol. Amestecăm cu telul timp de câteva minute după care încorporăm oul. Adăugăm migdalele măcinate, omogenizăm. Încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt și frământăm până obținem un aluat omogen.
Acoperim bolul cu folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 30 de minute. Între timp, amestecăm 1 gălbenuș cu 1 lingură de lapte. Luăm mici bucățele din aluat, formăm fursecurile, le aplatizăm un pic și le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Le ungem cu amestecul de gălbenuș și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade pentru 15 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!