Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Brioșe de casă foarte fragede, foarte moi, aerate și aromate – Brioșe pufoase și delicioase (cu afine și fulgi de migdale)
Ingrediente necesare:
- 125 g unt la temperatura camerei
- 180 g zahăr
- 2 ouă
- 300 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță esență de vanilie
- 150 ml lapte
- 250 g afine
- 5 linguri fulgi de migdale
Mod de preparare:
Punem untul într-un bol, adăugăm zahărul și mixăm spumă. Încorporăm câte un ou, mixând până la omogenizare. La final încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt, vanilia, laptele și afinele.
Tapetăm tava de brioșe cu hârtiuțe de copt și transferăm aluatul în tavă. Presărăm fulgi de migdale peste viitoarele brioșe și le coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25 de minute.
După coacere, le lăsăm să se răcorească în tavă pentru 5-10 minute după care le putem scoate.
Savurați cu poftă! Poftă bună!