Rețetă cu imagini, pas cu pas – Batoane de casă (cu ciocolată și alune) – Rețetă rapidă și delicioasă, fără zahăr, gata în 10 minuțele
Ingrediente necesare:
- 110 g curmale fără sâmburi
- 1-2 linguri pastă de alune
- 1 praf de sare
- 40 g făină de ovăz
- 60 g alune
- 100 g ciocolată
Mod de preparare:
Punem curmalele într-un vas. Le acoperim cu apă fierbinte și le lăsăm deoparte pentru 5-7 minute.
Scoatem curmalele din apă și le punem în vasul blenderului. Adăugăm și pasta de alune, 1 praf de sare și mixăm până la omogenizare. Transferăm un pic mai puțin de jumătate din compoziție într-un vas. Peste compoziția rămasă în blender adăugăm treptat făină și omogenizăm.
Întindem compoziția între două bucăți de hârtie de copt, într-un dreptunghi. Întindem pasta rămasă deasupra. Peste pasta de alune punem alunele și dăm la congelator pentru 30 de minute.
Ulterior, porționăm în batoane pe care le acoperim cu ciocolată topită. Le dăm la frigider pentru 30-40 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!